Spring naar content

Dit jaar werd ‘Boëthius. Troost in filosofie’ van Piet Gerbrandy door onze jury verkozen als het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. Normaal gezien zouden auteur en boek in het zonnetje worden gezet tijdens een feestelijke uitreiking na onze jaarlijkse Homeruslezing. Door de coronamaatregelen vindt laatstgenoemde echter via livestream plaats en behoorde een ceremonie met publiek helaas niet tot de mogelijkheden. In plaats daarvan reageert Piet Gerbrandy via dit filmpje op de prijs die hij kreeg voor zijn grandioze vertaling van één van de grote filosofische teksten uit de Oudheid.

De Homeruslezing vindt plaats op 12 september om 15:00 uur. Meer informatie vindt u op de website van het RMO of onze Facebookpagina.

 

WINNAAR HOMERUSPRIJS | Dit jaar werd ‘Boëthius. Troost in filosofie’ van Piet Gerbrandy door onze jury verkozen als het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. Normaal gezien zouden auteur en boek in het zonnetje worden gezet tijdens een feestelijke uitreiking na onze jaarlijkse Homeruslezing. Door de coronamaatregelen vindt laatstgenoemde echter via livestream plaats en behoorde een ceremonie met publiek helaas niet tot de mogelijkheden. In plaats daarvan reageert Piet Gerbrandy via dit filmpje op de prijs die hij kreeg voor zijn grandioze vertaling van één van de grote filosofische teksten uit de Oudheid. De Homeruslezing vindt plaats op zaterdag 12 september om 15:00. Meer informatie en de aanmeldingslink vindt u op de evenementpagina Livestream: Homeruslezing.

Geplaatst door Nederlands Klassiek Verbond op Zondag 6 september 2020

Laat een reactie achter

X
X
X