Spring naar content

Thermenmuseum Heerlen – 400 jaar baden

De expositie vertelt het verhaal van vier eeuwen badhuis. Je wordt meegenomen in alle ontwikkelfasen. Waarom werd het hier gebouwd? Hoe werd het gebruikt, wie kwamen er door de eeuwen heen en waarom?

Je kijkt niet alleen zelf terug in de tijd, maar ook door de ogen van de archeoloog die op zoek is naar het antwoord op deze vragen. Dat ‘kijken’ mag letterlijk genomen worden. De expositie gebruikt moderne technieken, waarbij je als bezoeker het idee hebt dat je ‘live’ in het badhuis staat.

De expositie is een volgende stap in de vernieuwingen van het Thermenmuseum. Het badhuis is recentelijk volledig gerestaureerd (zie het artikel van Karen Jeneson elders in dit nummer).

Met gekleurd grind zijn diverse onderdelen, zoals de zuilengalerij, winkeltjes of de werkplek van de arts, extra geaccentueerd. Verder is er een 96 meter lang houten looppad met glazen doorkijkjes gemaakt over de site. Je staat met je neus bovenop de koud- en heetwaterbaden, vloerverwarmingen, zwembad, massageruimten en winkeltjes.

Thermenmuseum Heerlen – 400 jaar baden: een tijdreis door het badhuis

Coriovallumstraat 9, Heerlen
www.thermenmuseum.nl


Uit de tentoonstellingsagenda door John Hendriks, zoals verschenen in Hermeneus 92,4

Laat een reactie achter

X
X
X