Spring naar content

Prometheus: Revolutie, Romantiek, Robots

NKV-themadag 2021

banner gold

Prometheus is dé mythe van de moderne mens. De ‘vooruitdenker’ die de eerste mens schiep en het vuur stal van de goden, werd in de Romantiek een revolutionair, in Frankenstein een uitvinder, en in moderne sciencefiction een soort Elon Musk die ons voorgaat in een wereld van technologie, kunstmatige intelligentie en robots. Daarmee vertelt Prometheus, in al zijn verschijningsvormen, ook het verhaal van ons denken over de toekomst.

Het verhaal van Prometheus, van titaan tot transhumanist, wordt tijdens de themadag op verschillende manieren belicht. Er zijn lezingen van David Rijser (bijzonder hoogleraar Recepties van de Klassieke Oudheid, RUG), Emilie van Opstall (universitair docent Oudgriekse Letterkunde, VU Amsterdam), Julia van Rosmalen (onderzoeker Kunstgeschiedenis, KU Leuven) en Trijsje Franssen (universitair docent Ethiek en Filosofie van Technologie, TU Delft); muziek door Maurits Lesmeister en Maarten Zantinge; en een voordracht van vertelkunstenaar Simon Mulder.

Poster Prometheus

Praktisch

Tijd: zaterdag 5 juni 2021, 13:00-17:30.

Plaats: Cygnus Gymnasium Amsterdam en/of online alternatief.* Het Cygnus is goed te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal.

Kosten: €10,- (leden), €15,- (niet-leden).

 

*De organisatie van de dag past zich aan de geldende coronamaatregelen aan. Als een volledig fysiek evenement in het Cygnus Gymnasium niet mogelijk is, bieden wij een hybride of online alternatief. In het geval van een hybride variant bieden wij fysieke plaatsen aan op basis van de volgorde van aanmelden (wie het eerst komt, die het eerst maalt).

 

De dag kan worden ingezet als nascholingsactiviteit.

banner blue

Aanmelden voor de NKV-themadag 2021: Prometheus

    Voor het aantal fysieke plaatsen tijdens de themadag houden we, uiteraard, de dan geldende coronaregels aan. Voor de fysieke plaatsen geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. We zullen geïnteresseerden in fysieke plaatsen op de hoogte houden over de stand van zaken.
  • Betaalt u liever het ledentarief? Word dan lid met korting! Meer informatie vindt u onder dit formulier.
  • € 0,00

Bent u nog geen lid van het Nederlands Klassiek Verbond? Klik dan hier om u aan te melden tegen een speciaal kortingstarief! Gebruik de kortingscode prometheus en word voor slechts 25 euro lid tot eind 2021*. Goed om te weten: u krijgt als nieuw lid ook de reeds verschenen Hermeneus-nummers van dit jaar toegestuurd.

* Het lidmaatschap zal voor 2022 automatisch verlengd worden tegen het normale tarief van €42,60 voor reguliere leden en €21,30 voor jeugdleden tot 25 jaar. Als u het abonnement niet wil verlengen, kunt u het altijd stopzetten door uw lidmaatschap vóór 1 december schriftelijk (per e-mail of post) op te zeggen.

X
X
X