Spring naar content

Rijksmuseum van Oudheden – Megalithische tempels op Malta

Deze fototentoonstelling toont een selectie afbeeldingen van megalithische tempels die op Malta staan. De bouwwerken stammen uit 3600-2500 v.Chr., toen de afstammelingen van de eerste bewoners (die rond 5900 v.Chr. uit Sicilië kwamen) een reeks tempels op het eiland bouwden.

Deze toonstelling is de opmaat naar een tentoonstelling over de prehistorie van Malta, die vanaf april 2021 in het museum te zien is.

Malta bestaat uit een kleine eilandengroep in de Middellandse Zee, pal ten zuiden van Sicilië. De grootste eilanden zijn Malta en Gozo. In de prehistorie zijn op deze eilanden opvallende bouwwerken verrezen: grote, stenen tempels die hoog boven het maaiveld uitstaken.

Op de foto’s komt een aantal van de Maltezer tempels uit de prehistorie voorbij: Ġgantija, Ħaġar Qim, Mnajdra, Tarxien, Skorba, Ta’ Ħaġrat, Kordin en de prehistorische ondergrondse grafruimte Ħal Saflieni Hypogeum. Deze archeologische voorwerpen vormen een informatiebron over het prehistorische bestaan op de Maltese eilanden, en ook over deze tempels.


Rijksmuseum van Oudheden – Megalithische tempels op Malta
t/m 31 maart 2021
Rapenburg 28, Leiden

Megalithische tempels van Malta


Uit de tentoonstellingsagenda door John Hendriks, zoals verschenen in Hermeneus 92,4

Laat een reactie achter





X
X
X