Spring naar content

Op de eerste zaterdag van de Week van de Klassieken zal voor de elfde keer de Homerusprijs worden uitgereikt. Met deze prijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. Dit jaar waren de genomineerden voor de Homerusprijs, ‘Boëthius. Troost in filosofie’ (Uitgeverij Damon) van Piet Gerbrandy, ‘Uit de diepten van de hel. Keizers, bisschoppen, ketters, het verval van het christendom en de opkomst van de islam’ (Uitgeverij Athenaeum) van Marcel Hulspas en ‘Beauty en fashion. De laatste trends uit het oude Rome’ (Uitgeverij Sidestone Press) van Dorothee Olthof en Martine Teunissen.

De jury, bestaande uit Emilia Menkveld, literair vertaler en recensent, Wim Verbaal, hoogleraar Latijnse taal en literatuur  aan de Universiteit Gent, en Leonard Rutgers, hoogleraar Late Oudheid en winnaar van de Homerusprijs 2019, heeft besloten Piet Gerbrandy voor zijn grandioze vertaling van een van de grote filosofische teksten uit de Oudheid te belonen met de Homerusprijs.

De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart vanaf 17:00 uur in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Aansluitend zal Marita Mathijsen (Universiteit van Amsterdam) de Homeruslezing geven, getiteld ‘Krimp in het Latijn, of hoe het Latijn verdween uit de geleerde wereld in Nederland’. Wilt u dit evenement bijwonen? Geef u zich dan op door een e-mail te sturen naar homerusprijs@nederlandsklassiekverbond.nl.

Laat een reactie achter

X
X
X