Spring naar content
mee met NKV (3)
1856821-website NKV-2

Kijk mee met NKV Vlaams-Brabant

Welke taal spraken de Galliërs? Wat weten we, en wat weten we niet over onze zogenaamde voorouders? De Vlaams-Brabantse afdeling van het NKV zoekt in vier minicolleges het antwoord. Hieronder vindt u de links!

Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4

11-519832
Hartman-Jac-Joh

Luister mee met NKV Leiden

In de veertiendelige podcast-reeks Van Cobet tot Waszink: De klassieken in Leiden, 1850-1950  vertelt Bram van der Velden ons over de geschiedenis van het vakgebied der klassieke talen in Leiden. U vindt hieronder de eerste podcast uit de reeks, en de volledige reeks op https://anchor.fm/nkv-leiden.

 

Beleef mee met NKV Antwerpen

Afdeling Antwerpen presenteerde op 24 oktober 2020 een boek ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan: Antwerpen. Romeinse stad? Trots bestuurslid Marc Van den Sande speelde reporter voor de dag; hieronder leest u zijn verslag van een zeer succesvolle middag.

Presentatie jubileumboek NKV Antwerpen

Zaterdag 24 oktober 2020, 13.15 uur. Mondmasker op, NKV-speldje op mijn kostuumvest geprikt, beladen met een doos vol boeken en zenuwachtig over het goede verloop, arriveer ik aan de deur van het FelixArchief. Gesloten. De stadsdiensten zullen zich toch niet vergist hebben? Marcel Dierckx, vroeg op post zoals altijd, voegt zich bij mij. We vinden…

Lees verder

Lees mee met Hermeneus

Wist u dat u de meest recente boekrecensies en museumtentoonstellingen die in ons tijdschrift Hermeneus verschenen ook online kan teruglezen? U vindt ze op deze pagina.

2064276-HERMENEUS 92,4 DEF_web

Reis mee met NKV Oost-Vlaanderen

Onder het motto #reismeemetNKV togen twee bestuursleden van afdeling Oost-Vlaanderen in de zomer van 2019 naar Sicilië. Ze verkenden, met u als lezer op sleeptouw, zo ongeveer het hele eiland, en deden verslag over alle archeologische sites en oudheid-gerelateerde plekjes die ze tegen kwamen. Hun oorspronkelijke Facebook-posts zijn op deze pagina in blog-vorm overgenomen, zodat u (zelfs als u hun Facebookpagina niet volgt!) kennis kan maken met antiek Sicilië. Een voorproefje vindt u hieronder:

 

X
X
X