Spring naar content

Afdeling Leiden

Welkom op de afdelingspagina van de Leidse afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond! Helaas verwachten we ook dit jaar geen of bijna geen fysieke activiteiten te kunnen organiseren. De universiteitsgebouwen, waar wij gewoonlijk onze lezingen houden, blijven ook de komende maanden slechts zeer beperkt toegankelijk, en het is bovendien maar de vraag, in hoeverre wij 1,5 meter afstand tussen de bezoekers van onze lezingen kunnen garanderen.

 Podcast

Niettemin is er licht in de duisternis: het afdelingsbestuur heeft dr. Bram van der Velden bereid gevonden podcasts te maken, ter vervanging van onze gebruikelijke lezingen. Zijn reeks Van Cobet tot Waszink: De klassieken in Leiden, 1850-1950 is online te beluisteren via anchor.fm/nkv-leiden.

 Vertaalwedstrijd

Daarnaast organiseert het bestuur een vertaalwedstrijd: u kunt uw (Neo-)Griekse en (Neo-)Latijnse vertaalkunsten beproeven met twee Leidse gedichten! De wedstrijdopgave vindt u hier, u kunt uw vertalingen inzenden tot 21 maart 2021. De vertalingen zullen worden beoordeeld door een professionele jury en de winnaar zal bekend worden gemaakt in de Week van de Klassieken.

Bestuur

voorzitter
Anouk Wallien
secretaris
Louise van der Vlugt

penningmeester
Hubert Mooiman

overige bestuursleden
Siward Tacoma

Locaties waar de lezingen gehouden worden:

Lipsiusgebouw (Universiteit Leiden) Cleveringaplaats 1, Leiden

Rijksmuseum van Oudheden Rapenburg 28, Leiden

Contact

leiden@nederlandsklassiekverbond.nl

Agenda afdeling Leiden

2209-21Seneca's Thyestes

0712-21So You Think You Can Govern (Your Province)?Een spoedcursus Romeins provinciaal bestuur

 

 

X
X
X