Spring naar content

Genomineerden Homerusprijs 2021

Ieder jaar reikt het Nederlands Klassiek Verbond de Homerusprijs uit. Dat zal in 2021 voor de twaalfde keer gebeuren. Met deze prijs beloont het NKV het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. Op de longlist (die dit jaar meer dan twintig titels bevatte) dingen alle boeken mee die in het jaar 2020 zijn verschenen.

De jury van de Homerusprijs bestaat uit Emilia Menkveld, literair vertaler en recensent, Wim Verbaal, hoogleraar Latijnse taal en literatuur aan de Universiteit Gent en Piet Gerbrandy, de winnaar van de Homerusprijs 2019 – en daarnaast dichter, classicus en docent in middelbaar en universitair onderwijs.

Inmiddels zijn de genomineerden voor dit jaar bekend! Dat zijn:

– Alexander van de Bunt, Wee de overwonnenen. Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen. (februari 2020, Omniboek)
– Wim Jurg, Onder dezelfde sterren. De laatste heidense senator en zijn christelijke vrienden. (oktober 2020, Damon)
– Jona Lendering, Bedrieglijk echt. Oude papyri, moderne controverses. (april 2020, Omniboek)

Met u kijken wij vol spanning uit naar het eindoordeel van de jury. De winnaar zal in april 2021 bekend gemaakt worden. Wij wensen de jury veel wijsheid toe bij deze ongetwijfeld moeilijke keuze. Ondertussen wilden wij u niet het genot onthouden om u alvast in de shortlist te verdiepen. En zo kunnen we, mét elkaar, tevens de lokale boekhandel steunen.

Laat een reactie achter

X
X
X