Spring naar content

Hermeneus

Tijdschrift voor antieke cultuur

Het NKV geeft vier keer per jaar Hermeneus uit: het oudste en grootste populairwetenschappelijke tijdschrift over de oudheid in het Nederlands.

Het tijdschrift is prachtig geïllustreerd in kleur. Hermeneus is toegankelijk voor een breed publiek: u kunt het lezen zonder kennis van Grieks en Latijn, want antieke teksten en specifieke begrippen worden altijd vertaald of toegelicht.

Hermeneus belicht alle aspecten van de klassieke beschaving en haar receptie: van Zeus tot Romulus, van Homerus tot Augustinus, van Socrates tot Plotinus, van Pericles tot Constantijn, van papyrus tot perkament, van opgravingen tot musea. Artikelen behandelen grote en bekende onderwerpen, maar gaan ook over het alledaagse leven van gewone Grieken en Romeinen. Bijdragen in de afgelopen jaargangen hadden een diverse focus: naast antieke literatuur en oude geschiedenis kwamen bijvoorbeeld techniek, architectuur, economie, biologie en geneeskunde van de oudheid aan bod.

Iedere jaargang bevat één themanummer dat diepgaand een speciaal onderwerp belicht. Recent waren dat bijvoorbeeld dieren in de oudheid en de Romeinse provincie Hispania (Spanje). Tevens biedt Hermeneus actuele informatie over interessante tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland en Italië. Ook vindt u recensies over nieuwe boeken op het gebied van de klassieke oudheid.

Losse nummers bestellen

Losse nummers kunt u bestellen via pr@nederlandsklassiekverbond.nl. Een gewoon nummer kost € 5,00, een themanummer € 8,50. Deze prijzen zijn exclusief portokosten.

Redactie Hermeneus

De redactie van Hermeneus ontvangt graag kopij, zowel van bekende als nieuwe auteurs. Geïnteresseerd? Bekijk hier de auteursrichtlijnen.

Redactiesecretaris
John Tholen

Beeldredacteur
Christel Veen

Redactie
Reinhart Ceulemans
Dries De Crom
Niels Koopman
Christian Laes
Mirte Liebregts
Tim Noens
Floris Overduin
John Tholen
Lincy Van Twembeke
Christel Veen

Vormgeving en productie
MarcelisDekave

Contactgegevens
MarcelisDekave
t.a.v. redactie Hermeneus
Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

redactie@nederlandsklassiekverbond.nl

X
X
X