Spring naar content

januari, 2021

1601-21Vertaalwedstrijd NKV LeidenNeo-Grieks en Neo-Latijn

In de lange avonden van deze winter kunt u uw vertaaltalent beproeven! Het bestuur van NKV-afdeling Leiden heeft twee gedichten geselecteerd, een in het Neogrieks, een in het Neolatijn. U kunt van een ervan, of van beide, een vertaling maken, en die voorleggen aan de kritische Jury, die zal beslissen welke vertalingen lauwering verdienen.
De jury zal de vertalingen beoordelen op inhoudelijke getrouwheid, maar ook op formele en creatieve kwaliteiten. Zet u de verzen om naar Sapphische strofen of naar ollekebollekes? Wij zijn benieuwd.

De jury zal voor de Latijnse vertaling bestaan uit dr. Susanna de Beer (UHD Latijn, Universiteit Leiden), en afdelingsbestuursleden Louise van der Vlugt en Siward Tacoma. Het Griekse werk zal worden beoordeeld door dr. Luuk Huitink (UD Grieks, Universiteit van Amsterdam), en afdelingsbestuursleden Hubert Mooiman en Anouk Wallien.

De vertaalwedstrijd staat open voor leden van het NKV, maar ook voor externen. Inzendingen stuurt u uiterlijk op 21 maart 2021 naar de Leidse afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond. Dat kan via mail, maar uiteraard ook via de post (zie vertaalopgave voor instructies). De bekendmaking van de winnaar(s) zal plaatsvinden in de volgende Week van de Klassieken, in april 2021.

De wedstrijdopgaven vindt u op de volgende twee pagina’s. Wij wensen u alvast veel succes en zien uw vertalingen met vreugde tegemoet!

Tijd

Januari 16 (Zaterdag) 9:00 am

Organisator

Afdeling Leiden

X
X
X