Spring naar content

januari, 2022

2201-22Museumobjecten vertellen over de Romeinse Republiek

In deze speciale hands-on sessie maakt u van dichtbij kennis met geselecteerde archeologische objecten uit de collectie van het Allard Pierson. U kunt ze ook zelf vasthouden! Welke verhalen kunnen deze objecten vertellen over het verleden? Hoe komen ze in het museum en waarom bewaren we ze?
We concentreren ons daarbij voornamelijk op de periode van de Romeinse Republiek (trad. 509 –27 v. Chr.). Deze periode speelt geen centrale rol in de vaste opstelling van het Allard Pierson, dus deze sessie biedt u een unieke gelegenheid om dit onderdeel van de collectie van dichtbij te leren kennen. Het gaat om voorwerpen uit het depot die speciaal voor deze bijeenkomst tevoorschijn worden gehaald. We zullen daarbij onder andere ingaan op de verhouding tussen het vroege Rome en de naburige Etrusken, op de culturele en economische ontwikkelingen die Rome doormaakt in de Republikeinse periode, en op de vorming van een herkenbare Romeinse materiële cultuur.

 

Vanwege beperkte ruimte wordt deze sessie voor twee groepen georganiseerd, om 13.00uen om 15.00u, en is aanmelding verplicht. Meer informatie hierover volgt in de mail en op de website.

 

Programma:

13.00 uur: Hands-on sessie i.s.m. het Allard Pierson(sessie groep 1)

14.00 uur: Algemene Ledenvergadering Afdeling Amsterdam

15.00 uur: Hands-on sessie i.s.m. het Allard Pierson(sessie groep 2)

Tijd

(Zaterdag) 2:00 pm

Locatie

Nina van Leerzaal, Allard Piersonmuseum

Oude Turfmarkt 127, Amsterdam

Organisator

Afdeling Amsterdamamsterdam@nederlandsklassiekverbond.nl

Spreker

 • Marleen Termeer

  Marleen Termeer

  Dr.

  Dr.

 • René van Beek

  René van Beek

  Drs.

  Drs.

X
X
X