Spring naar content

november, 2021

This is a repeating event

0611-21Leeskring LatijnJan Van Reeth, Marc Van den Sande, Chris Fabry, Wim Devriendt

Onze leeskring Latijn vindt dit seizoen plaats in de formule van drie jaar geleden : meerdere personen nemen elk 3 tot 4 leesavonden voor hun rekening. Zo leest Jan Van Reeth Tacitus, Annales XVI (de vervolging der filosofen onder Nero), verdiept Chris Fabry zich opnieuw in enkele Heldinnenbrieven van Ovidius (uit de Heroïdes), zet Wim Devriendt het eerdere werk van Chris Fabry verder met Vergilius, Aeneis VI (tot de ‘heldenschouw’) en brengt Marc Van den Sande een fragment uit Ovidius’ Metamorphoses X (Pygmalion).

In samenspraak met de deelnemers worden de basiselementen van taalkennis en vocabularium summier herhaald ; men krijgt telkens een ‘werkvertaling’ die zeer nauw aansluit bij de gelezen tekst. Deze lessen zijn niet gericht op grondige taalkennis, maar op het contact met waardevolle elementen van de antieke cultuur en de receptie ervan. Ook aan de literaire kwaliteiten wordt aandacht geschonken.

Deze leesavonden vinden deels fysiek, deels digitaal plaats. De voorziene data zijn : (in 2021) 6 en 13 oktober, 10 en 17 november, 1 en 8 december ; (in 2022) 5 en 12 januari, 2 en 9 februari, 9 en 16 maart, en eventueel nog 20 en 27 april. Secretaris Marc Van den Sande bijt de spits af op 6 oktober, met 4 avonden over Ovidius, Metamorphoses X. Dit gebeurt voorlopig met fysieke aanwezigheid ; de leesavonden van december en januari zullen digitaal plaatsvinden.

Tijd

November 6 (Zaterdag) 8:00 pm - Mei 27 (Vrijdag) 9:30 pm

Locatie

UA-Stadcampus - auditorium R-005

Organisator

Afdeling Antwerpenantwerpen@nederlandsklassiekverbond.nl

X
X
X