Spring naar content

oktober, 2020

0710-20Online leeskring Grieks: Plato's PhaedrusChris Fabry

  • Plato’s Phaedrus zal ongetwijfeld voor boeiende en uitdagende leesavonden zorgen. In deze dialoog ontmoet Socrates zijn gesprekspartner Phaedrus die terugkomt van een voordracht door de redenaar Lysias. Deze sprak over Eros, en Phaedrus is in de wolken over de redenaarskunst die hij gehoord heeft. Socrates is echter minder enthousiast: op de hem zo eigen manier geeft hij uitgebreid zijn visie op het onderwerp. Tal van thema’s passeren de revue: de onsterfelijkheid van de ziel, de ziel als gevleugeld span, de hemelse processie van de zielen, de Ideeënleer, de anamnese, de mythe van de cicaden, de mania, de mythe van Theuth over de waarde van het geschreven woord, … Stof genoeg dus om te lezen, om over na te denken, om over te … filosoferen.
  • In deze leeskring Grieks beginnen we de lectuur taalkundig en vertalend  en gaan dan, geholpen door degelijke commentaren, in op de historische en literaire context; om een antwoord te zoeken op vragen als: Hoe kwam deze tekst tot ons? Waarom werd hij bewaard? Betekent hij wat wij denken of verstond men hem toen anders? – Zo genieten we van de rijke literaire erfenis die de antieken ons nagelaten hebben.
  • Deze leesavonden worden geleid door mevrouw Chris Fabry en vinden online plaats via een link die zij doorstuurt. Gemiddeld zijn er twee leesavonden per maand. De voorziene data zijn : (in 2020) 7 en 14 oktober, 18 november, 2 en 9 december ; (in 2021) 6 en 13 januari, 3 en 10 februari, 3 en 10 maart, 21 en 28 april, en 5 mei. – Belangstellenden kunnen contact opnemen met mevr. lic. Chris Fabry op het nummer 0479/98.22.74 of via chris.fabry.gr@gmail.com.

Tijd

(Woensdag) 8:00 pm - 9:00 pm

Organisator

Afdeling AntwerpenSecretaris Marc Van den Sande

X
X
X