Spring naar content

juni, 2021

3006-21Kijk mee met NKV: Monteverdi's Orfeo

In januari en februari 2020, de laatste maanden voor de lockdown, bracht de Nederlandse Reisopera Monteverdi’s Orfeo op de planken in een spectaculaire nieuwe enscenering. De door Monique Wagemakers geregisseerde voorstelling kreeg vier sterren in NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant, en werd tijdens de lockdown door NTR online gepresenteerd. In haar regie ging Wagemakers uit van het algemeen menselijk verlangen, de klok terug te willen draaien en vast te houden aan geluk uit het verleden — een uitgangspunt dat nu, ruim een jaar na het ingaan van de lockdown, misschien wel actueler is dan ooit…

Bereidt u zich voor op een avond vol spectaculair toneelwerk: Monteverdi’s indrukwekkende muziek gaat in Wagenakers’ verfrissende enscenering gepaard met zinderende dans — een toespeling op de eerste uitvoering van het werk in 1607, waarin zang en dans elkaar eveneens aanvulden.

Na een inleiding van muziekwetenschapper Bert Mooiman, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Universiteit Leiden, zullen wij de opera gezamenlijk bekijken via een stream.

Nadere informatie over aanmelding volgt!

Tijd

(Woensdag) 7:30 pm - 10:00 pm

Organisator

Afdeling Leiden

Spreker

  • Bert Mooiman

    Bert Mooiman

X
X
X