Spring naar content

november, 2021

De Klassieken als rode draad in het Paleis op de DamCasper Porton en Esther Uijtdehaage van Onderwijscentrum Addisco

De klassieken als rode draad in het Paleis op de Dam
cultuurcursus & virtuele rondleiding  

door Casper Porton & Esther Uijtdehaage

online NKV Noord activiteit op zaterdag 20 november van 10-12 uur

 

De afdelingen Friesland, Groningen en Drenthe hebben dit keer de handen ineengeslagen en Casper Porton en Esther Uijtdehaage van Onderwijs-centrum Addisco weten te strikken voor een cultuurcursus met virtuele rondleiding door het Paleis op de Dam waarin de herleving en doorwerking van de Klassieke Oudheid in het Paleis centraal staan.

Midden in Amsterdam staat het imposante Koninklijk Paleis op de Dam. Dit bijzondere bouwwerk in de stijl van het Hollands classicisme geldt als Nederlands belangrijkste historische en culturele monument van de Gouden Eeuw. Oorspronkelijk was dit het gemeentehuis van Amsterdam, dat bekend stond als ‘het achtste wereldwonder’.

In het eerste deel tijdens het webinar komt de uitgebreide geschiedenis van het Paleis op de Dam aan bod. Na de pauze nemen Casper en Esther ons mee op een virtuele rondleiding door het Paleis waarbij ze zullen inzoomen op de interne ruimtes en schitterende staaltjes van klassieke kunst.

OPGAVE t/m 15 NOVEMBER via:

assen@nederlandsklassiekverbond.nl en bij de opgave graag per deelnemer afzonderlijk naam en emailadres vermelden (in verband met de link die u voor deze activiteit later per mail ontvangt) en aangeven of het een NKV lid/scholier of belangstellende betreft

Overige belangstellenden krijgen na opgave de betaalinstructie voor het entreegeld à € 7,50 via de mail toegezonden

EXTRA: Mocht u – los van deze NKV activiteit – ook nog geïnteresseerd zijn in een ‘live’ bezoek aan het Paleis op de Dam dan kunt u zich via Onderwijscentrum Addisco hiervoor inschrijven. De eerstvolgende excursie vindt plaats op zaterdag 27 november en inschrijving is mogelijk via https://www.addisco.nl

 

Tijd

Year Around Event (2021)

Organisator

Afdeling Assen assen@nederlandsklassiekverbond.nl

X
X
X