Spring naar content

oktober, 2021

2710-21Alexander de Grote in Klein-AziëMichel Gybels

De figuur van Alexander de Grote van Macedonië (358-323 v.C.) is ontegensprekelijk verbonden aan zijn grote en indrukwekkende veldtocht tegen de Perzen, waarbij hij uiteindelijk een wereldimperium verwierf dat in de geschiedenis nooit zou worden geëvenaard.

Michel Gybels, bestuurslid van NKV-Antwerpen, reconstrueerde de veldtocht van Alexander in Klein-Azië aan de hand van de Anabasis van Lucius Flavius Arrianus. Hij deed dit in de vorm van heel wat fotomateriaal dat hij in het spoor van de wereldveroveraar gemaakt heeft op tal van archeologische sites tijdens zijn zes reizen door Grieks-Macedonië en Turkije. In de lezing wordt stilgestaan bij de figuur van Alexander (ouders, geboorte en jeugd) en vervolgens worden de verschillende sites in Turkije en de veldslagen aan de Granikos en in Issos belicht.

Alle belangstellenden zijn welkom ; de toegang is gratis. – Op dit moment is nog niet geweten hoe de coronamaatregelen zullen evolueren. Wij raden voorlopig aan om de sociale afstand in het lokaal te bewaren, een mondmasker en Covid Safe Ticket op zak te hebben en bij ziekte thuis te blijven.

Tijd

(Woensdag) 8:00 pm - 9:30 pm

Locatie

UA-Stadscampus – auditorium R-004

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Organisator

Afdeling Antwerpenantwerpen@nederlandsklassiekverbond.nl

X
X
X