Spring naar content

Van Kikkers tot Kindermoord

Sophia Aeterna
€ 10,00

Van Kikkers tot Kindermoord

Het zou ooit allemaal begonnen zijn met een verzuchting van Peter Stork: ‘Waarom kan in Groningen wél, wat in Leiden blijkbaar niet kan?’ Het deed een balletje rollen dat zou leiden tot de eerste toneelproductie van de opleiding Klassieke talen in Leiden: de Kikkers. Na 35 jaar en twaalf stukken van Aristophanes, Euripides, (pseudo-)Seneca en Sophocles is het toneel diepgeworteld in de opleiding. Bijna 350 studenten, medewerkers en andere enthousiastelingen hebben zich op een of andere manier voor het toneel ingezet, zowel voor als achter de schermen.

 

Veertig oudgedienden bieden een kijkje in hoe de opvoeringen tot stand kwamen, welke ideeën, inspiratie en moeilijkheden de makers ervan hadden en welke rol het toneel in hun leven speelde en is blijven spelen. Aan de hand van foto’s, passages uit de scripts en vooral veel herinneringen neemt Van Kikkers tot Kindermoord de lezer mee terug naar de toneelvoorstellingen van toen. Het boek is te bestellen via deze link of door een e-mail te sturen naar sophia.aeternatoneel@gmail.com.

 

Sophia Aeterna bezorgt het boek graag bij u thuis. Bezorgen in Leiden en omstreken is gratis. Voor verdere bezorging wordt een bijdrage van € 4 gevraagd.

 

Van Kikkers tot Kindermoord

Uitgever: Sophia Aeterna

Uitvoering: paperback, 248 pag.

Prijs € 10

X
X
X